top of page

Loppuvuosiraportti Q2-Q4/2021

Vuoden toinen musiikillinen välitilinpäätös venähti luvattoman pitkäksi. Markkinoilla piti kiirettä, koska kurssit ponnahtivat niin jyrkkään nousuun, että kaikkein löysimmilläkin Dressmannin relaxed fit -chinoilla oli vaikeuksia peittää niiden ankara sojotus.
Yhtiömme yritti menneenä vuonna kaikesta yksinäisestä puurtamisesta ja ikävystyttävistä Teams-palavereista huolimatta olla positiivisella päällä. Gay-diskon elämäniloisimmat anthemit, ihanan kömpelöt eurodancet ja italot, vanhasta diskosta vaikuttuneet uudet syntsapoppikset ja happy houset yhdistivät voimansa, jotta jaksaisimme.


Emmekä luovuttaneet, vaikka oli niitäkin hetkiä, jolloin olisimme antaneet mitä tahansa päästäksemme taas toimistolle, kivasti kuplivan lähdevesiautomaatin nurkille nojailemaan. Käärisimme hihat, heittäisimme kravatit olalle ja viskelisimme rutistettuja paperipalloja minikoripallokoriin.


Mutta johonkin se aika vaan vilahti. Meni huhti-kesäkuu, kului heinä-syyskuu, eikä loka-joulukuustakaan jäänyt jälkipolville raporttia. Ehkä koimme, ettemme olleet kenellekään tilivelvollisia ja jätimme markkinat roikkumaan, odottamaan täsmälleen oikein ajoitettua peliliikettä, jota ei koskaan tullut. Lopulta kiusoittelevan viipyilevät katseet käännettiin kokonaan pois ja jääpalat sulivat drinksuihin. Olomuotomme vesittyi, laimeni ja haalistui. Höyhenpuuhka ja pinkki stetsoni hylättiin autioituneelle tanssilattialle.

Vasta tämän kevään myötä päätimme, että on taas aika poseerata niin povekkaasti, että vilautus jää vain millien päähän, nostaa popin muhkea poljento framille ja pääosaan, ahnaiden katseiden ja päiväunien kohteeksi. Antaa sometyrkkynä salamavalojen välkkeen paljastaa popin sisältö niukan verhoilun alta ja pistää syntiset verkkosukkikset pyörimään jaloissa. Esitellä rantakuntoa hädin tuskin biksuiksi kutsuttavassa asussa, johon on uhrattu kangasta yhtä paljon kuin hamsterin kaulaliinaan.


Ja vähät välitämme siitä, jos otsikot pyrkivätkin syyllistämään, että olemme aina nauttineet popistamme väärin ja antavat viisi vinkkiä järisyttävämpään kuuntelukokemukseen tai raahaavat studioon asiantuntijan kertomaan, miten elämä on pilalla, jos emme panosta kunnon imutehoon ja luistoon.


Sillä miksi reflektoida ja vatvoa mennyttä, kun voi elää tässä ja nyt? Voi räväyttää kerralla esille 90 biisiä, jos siltä tuntuu. Noin kuusi tuntia auditiivista nautintoa. On ymmärrettävää, että se voi joillekin olla liikaa käsiteltäväksi yhdeltä istumalta, joten alle on koottu edellisvuoden kolmen viimeisen kvartaalin Top 10, napakka 40-minuuttinen, jonka voi nauttia innostavana ääniraitana hyönteishotellin nikkaroinnin, lypsyjakkaran petsauksen, tervahaudan kaivuun tai onanoinnin taustalla.


Kympin kärkeen nousee itseoikeutetusti kaikkien aikojen parhaimpiin bändeihin kuuluva Duran Duran, jonka paluualbumi on poikkeuksellisen ehyt kokonaisuus, varsinkin verrattuna moniin epätasaisiin edeltäjiinsä. Levyltä on nostettu vuoden 2021 listoille montakin poimintaa, mutta yhdessä itsensä discon isoisän, Giorgio Moroderin kanssa luotu Beautiful Lies on täysin vastustamaton.

Muut männävuoden 120 top-kappaleen joukosta suodatetut oheiset kymmenen timanttia on valittu vähemmän yllättäen ennen kaikkea sillä perusteella, että ne edustavat modernia elektronista musiikkia sen allekirjoittanutta eniten tyydyttävässä muodossa: melodisena, tyylikkäästi esikuviaan referoivana, tarttuvana, tanssiin kutsuvana ja ekstaattisen klubi- tai keikkafiiliksen esiin loihtivana. Enjoy!


ความคิดเห็น


bottom of page